Hur man väljer bra kvalitet Saffron?

Saffran är en av de äldsta örter någonsin används för medicinska ändamål i mänsklighetens historia och fram till detta datum den används i vissa delar av världen såsom Indien. Pistillmärkena tros bota många sjukdomar och hade också möjlighet att göra en stark färg. Europeiska tros vara bland de första att använda saffran som krydda i sin matlagning. Saffran används också i religiösa ceremonier.

Var försiktig när du köper saffran. Det är ibland uppblandat med andra kryddor. Sann saffran är dyr och har en djup orange till brun röd färg. De färg kapacitet saffran kommer från den röda delen av saffran trådar och inte de gula delarna som finns kvar oklippt i lägre grad saffran. Välj hela saffran trådar över pulver saffran. Gängorna har en bättre smak och de läkande egenskaper är högre.

Saffran är känd för att vara den dyraste kryddan i världen. Genom historien, skulle oärliga återförsäljare förfalska sin saffran genom att tillsätta liknande material för extra vikt eller färgning av lägre kvalitet saffran strängar rött, vilket är sälja saffran förening ett tecken på god kvalitet saffran. Ren saffran innehåller endast stigma av Crocus blomma med inget annat lagts till.

Till exempel är alla röda saffran som är tio år gammal inte bra kvalitet saffran. Nästa kriterium är arom. Gamla saffran förlorar sin stickande doft och ibland har ingen doft alls. Så, är god kvalitet saffran saffran som är helt röd och har en fin doft. Observera att detta inte betyder att någon ren saffran strand med några gula i det är inte anständigt saffran. Det är helt enkelt inte lika potent som saffran som är helt röd. I själva verket, en del människor föredrar saffran med gult i den och för dem är det inte saffran om stigma inte har någon gul.

Vi definierar färsk saffran som saffran som är mindre än ett år gamla. Vissa kallar det barn saffran. Den bästa kvalitet saffran kommer från den aktuella grödan år. Rena saffran trådar som består av röda och gula delar av stigma är mindre potenta än den rena saffran helt består av de röda delarna av stigma. Å andra sidan saffran trådar som består av röda och gula delar av stigma visar att det inte är färgade, eftersom det inte är kostnadseffektivt att färga saffran trådar delvis röd.