Tips om att hitta en pålitlig fastighetsmäklare

När du köper ett nytt hem, är chansen mycket bra att du kommer att välja en fastighetsmäklare för att hjälpa dig med dina hem köper behov. Med många fastighetsmäklare där ute, att hitta en du kan lita på kan tyckas vara en svår uppgift. Speciellt om du aldrig har hyrt en fastighetsmäklare innan, eller om du någonsin har haft en som du inte kan lita på, att välja en bra fastighetsmäklare kan vara mycket svårt, om näst intill omöjligt, att utföra. Så hur du hittar en som du kan lita på, och en som kommer att förenkla ditt hem köpupplevelsen? Här är några tips som hjälper dig att hitta rätt mäklaren.

Genomföra intervjuer

Det räcker inte att öppna gula sidorna och skanna listor över fastighetsmäklare där. Helst gå till mäklaren kontor är det bästa alternativet, men du kanske inte har tid att göra detta. Chansen är stor att det kommer att vara för många fastighetsmäklare för dig att gå besök, så du kan välja att genomföra en intervju på telefonen. Var beredd med en lista med frågor att ställa, och förväntar uppriktiga och ärliga svar. Det tar inte lång tid för dig att ta reda på under samtalet om mäklaren är ärlig, eller om de helt enkelt en säljare som undviker dina frågor genom att ge dig klappa svar, eller ludd.

Be om referenser

En bra fastighetsmäklare kommer gärna att ge dig namnen på nöjda kunder, för att backa upp hur pålitliga de kommer att vara för dig. Ibland kommer många människor att hitta fastighetsmäklare på word of mouth ensam. Nöjda kunder kommer att vara glada över att prata med dig om din potentiella fastighetsmäklare, och många gånger, kommer detta att beväpna dig med den bästa informationen om mäklaren du funderar.

Prata med mäklare

I vissa fall kan prata öppning med mäklaren om din fastighetsmäklare prestanda ger dig ledtrådar till hur trovärdig din fastighetsmäklare kan vara. Detta kanske inte alltid ge dig den bästa informationen, eftersom mäklaren vill verkligen ditt företag på samma sätt mäklaren gör, men en mäklare som är villiga att prata med dig som en potentiell kund kan hjälpa dig att avgöra om företaget mäklaren arbetar för kommer att vara bakom dig hela vägen.

Leta efter Effektiv kommunikation

Det finns inget mer frustrerande än en fastighetsmäklare som inte lyssna på dina behov. Om du berättar mäklaren att din högsta pris som du skulle betala för ett hem är $ 200.000, och mäklaren visar ständigt dig hem utanför din prisklass, är chansen mycket bra att din fastighetsmäklare är inte orolig för dina behov eller vad du kan faktiskt råd, men är mer intresserad av hur mycket provision de kan tjäna från din verksamhet med dem. En fastighetsmäklare bör komma ihåg hur många barn du har och hur många sovrum du behöver, till exempel; och om du behöver ett kontor, visa dig hem med perfekt kontorslokaler; Om du har en hund, då mäklaren bör komma ihåg att hitta hem till dig med en inhägnad bakgård, till exempel. Du ska aldrig behöva ständigt påminna din fastighetsmäklare vilka behov du har; Om du ständigt upprepar dina behov, så kan det vara ett tecken på din fastighetsmäklare antingen ha för många kunder, eller inte riktigt intresserad av vad dina behov är.

Uttryck dina behov

En fastighetsmäklare är inte en tankeläsare, och det är verkligen upp till dig att se till att din fastighetsmäklare vet exakt vad du letar efter. Om du är osäker på vad du letar efter, så är det i ditt bästa intresse att hitta en fastighetsmäklare verkligen är intresserade av att minska ner vad du vill. Fråga frågor. Om du inte vet om ett skoldistrikt i ett visst område är en bra, till exempel, och du inte har barn, då är det mäklaren jobb att hjälpa dig att förstå att även om du kanske inte vara oroliga skolor just nu, finns det en möjlighet i framtiden att det kommer att vara ett problem. Och även om du inte kan förvänta dig mäklaren att läsa dina tankar, kan en bra, pålitlig fastighetsmäklare fortfarande förutse dina behov.

Above and Beyond Call of Duty

Vissa fastighetsmäklare utför endast minimi uppgifter för att hjälpa dig hitta ett hem. En bra, pålitlig fastighetsmäklare kommer att gå utöver minimi arbetsuppgifter. Behöver du hjälp med att hitta ett lån officer? Kommer din fastighetsmäklare hitta något för dig? Kommer din fastighetsmäklare vara närvarande vid stängningstid om du har några sista minuten frågor? Kommer din fastighetsmäklare hand leverera titeln till domstolen på samma dag du stänger? Kommer din fastighetsmäklare att undersöka eventuella problem som du kan ha med hemmet du vill köpa, liknande kommer fastighetsskatt ingå i ditt pris, eller kommer de apparater ska ingå i hem köp, eller säljaren kommer att ge ett hem garanti ? Vissa saker får inte ske till dig nu som ett hem köpare, men det bör vara i din fastighetsmäklare bästa intresse att se till att de undersöker eventuella frågor som kan komma upp under förhandlingarna.

Nyckeln till att Fastighetsmäklare hitta en pålitlig fastighetsmäklare är att ställa frågor, oavsett hur dumt de kan vara för dig. De bör vara förtrogen med skoldistrikt, nytta företagets policy, som kabelbolaget är tillgänglig för dig, och andra saker som inte nödvändigtvis är en del av ditt hem köp, men det är dessa små saker som gör en fastighetsmäklare utöver det vanliga, och en som du kan litar att hjälpa dig hitta det perfekta hemmet.